„în țara asta, prost făcută…”

”…căcații scriu, în loc să pută,
iar scriitorii consacrați
nu pot să scrie de căcați.”

Păstorel știa el ce știa. Mai proaspăt Muzeul național al literaturii române este evacuat. Termen limită 15 iunie 2014, adică tocmai cînd comemorăm moartea lui Eminescu cum remarca pe bună dreptate, Mugur Grosu. Că unora, ce n-au putere, le pasă, nu contează. Mai important e că de cînd se știe, de vreo șapte ani, onor primăria nu a făcut nimic să dea un alt lăcaș, pe măsura importanței sale, acestei instituții. Că nu ne pasă de cultură, asta știm, că sunt scriitori care n-au de nici unele, e „normal” că așa e-n mintea românului, că se așteaptă ca un monument de patrimoniu să se prăbușească pentru a construi un nimic de beton și sticlă, e normalitatea acestui oraș, acestei țări de doi lei.

Pe lîngă muzeu era și o terasă a unei cîrciumi, unde vedeai aproape tot timpul scriitori „complotînd” între ei. Dacă restaurantul Uniunii nu mai există, mai bine futem și „Groapa” cum i se spunea în termeni tandri cafenelei „La muzeu”. Există suficiente cîrciumi în Bucureștiul acesta corporatist, iar „bețivii” de scîrța-scîrța pe hîrtie n-au decît să stea la ei în cartier, mama mă-sii de treabă.

Pun aici niște poze la întîmplare întru memoria acestui muzeu și acestei cîrciumi:

_MG_3801 _MG_3797 draghici01 P6210090 P6210106 P1010026 1979909_740999045922164_1160142092_o dimineatagradina CIRESE fb05 fb01

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s