aspecte inedite din viața lui

a avut o oarecare emoție grasă cînd a luat pentru prima oară după mulți ani troleul să se ducă în centru. se simțea ca un explorator din secolul nouăsprezece bîntuind prin africa ecuatorială. vedea aproape aievea satul de colibe din care ies copii goi însoțiți de mame și fete cărora le țîșneau țîțele în aerul strălucitor al amiezii.

lumea vehiculului l-a privit șocată. apariția cu pielea lui galbenă, pe alocuri pătată, cu cicatrici nespectaculoase, căpătate de-a lungul celor șaizeci de ani de peregrinări și experiențe exotice. nici burata revărsată pînă spre jumătatea coapselor, nu-l ajuta pentru a îmbunătăți impactul, iar unghiile gri sau groase ale picioarelor ușor crăcănate completau un aspect nu tocmai ortodox. nici catolic.

uluirea era o tăcere groasă de sală destinată audițiilor simfonice unde nu se auzea nici mișcatul ochilor în orbite. de altfel nici nu mișcau fiind fixați pe arătarea gnomică ce le zîmbea din prea plinul nudului său.

ființa se strecură cu pardonuri spre un loc liber de lîngă o gospodină nu tocmai tînără, ușor plinuța, cam vreo sută de kile-n viu, ce strîngea la pieptu-i generos o ditamai sacoșă de rafie plină cu zarzavat, un pui și două pîini intermediare de șaptezeci de bani bucata. el o privi amuzat de groaza ce-o cuprinse instantaneu cînd își dădu seama că nudul se așezase lingă mneaei. mîna-i stîngă strîngea cu disperare o țelină, iar coasa-i caldă rămăsese lipită de a lui deși făcuse încercări de a-și suge burta.

toți se uitau  la el și-n după amiaza hotărîrii lui de a lua troleibuzul doar zgomotele de afară se mai auzeau filtrate de geamurile bine închise.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s