cu sfîrcurile tari ca dropsurile

singur.

după misiva ta furioasă de ieri, după blocarea mea, a cîta oară?, cînd m-a luat rîsul, unul nervos în seară călduroasă de aprilie, după epistolele mele în care încercam să-ți arăt cum sîntem și la care răspundeai cu cuțite, recunosc că tăioasele lame erau elegante și frumos decorate ca și cum le-am fi luat dintr-un bazar aflat pe țărmul mediteranei cea lipsită de griji mă gîndesc că lunile petrecute cu tine, precum în tovărășia unui taifun, au fost cele mai minunate din viața mea.

cert e că aseară în cadă, pe cînd citeam nedjma, mi-a venit în sfîrșit ideea salutară a acestei cărți și-ți mulțumesc pentru ea. habar n-am dacă o vei citi vreodată. eu ți-o voi trimite oricum pentru că ești tu în ea și eul meu ultim, sună cam cabotin, dar asta e, și mă gîndesc că îți va folosi cînd eu mă voi prelinge peste marginea lumii așteptîndu-te.

pentru c-am făcut matematica pentru limbaj, iar tu microbiologia pentru structuri sau genetica construirii unei spirale cum îți place să-i spui celei de-a doua facultăți făcută de tine și în astea ne-am întîlnit și ne-am iubit pînă la sfîrtecare, pentru că trupurile noastre s-au plăcut, deși uneori nu pot fi așa de detașat ca tine, pentru că m-ai învățat cu furie să-mi parfumez carnea și să port ciorapi negri, pentru că insiști cu „pe care”, pentru că… în sfîrșit eu cred că sîntem compatibili chiar atunci cînd urlăm unul la altul.

asta e.

am să te aștept oricum pentru că, iar mă repet, sînt sigur de superbia ființelor noastre pieritoare acoperite de văluri de orgoliu ce nu ne permite să acceptăm senini oglinda celuilalt și să venim în întîmpinare cu înțelepciunea și răbdarea cu care ne lăudăm. ar fi multe de spus, dar nu mai avem loc. poate altădată… poate…

te iubesc, teodora.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s