cu sfîrcurile tari ca dropsurile

aiurea da pentru că a urmat o perioadă mult prea lungă, de aproape un an jumate, de așteptat formalitățile,de îndrăgostire și de alte bălării pe care le voi povesti la rîndul lor, dar azi, sper, va fi o manifestație cum n-a văzut parisul. ce paris, nimeni pe lumea asta! din ’90 pîn-acum toate guvernele și-au dat cu stîngu-n dreptul. unele mai mult, altele, ce-i drept, mai puțin, dar n-a fost unul impecabil.

nu știu cum se face că toți care acced la putere uită că ei sînt slujbași ai votanților, iar nu stăpînitori ai acestora. nu știu cum se face că vin la conducerea diverselor ministere handicapați de rușine, handicapați de coloană vertebrală și, mai ales, handicapați de minte pentru că șmecheria e o inteligență de termen scurt, de la preluarea mandatului și pînă la umplerea buzunarelor. mă tot întreb ce au în cap și nu găsesc răspunsuri. toți critică cînd sînt în afară și fac aceleași prostii cînd ajung la ciolan.

legi făcute pe șperț, legi făcute cu dedicație, legi care îngroapă omul cinstit ce se chinuie să existe… asta bașca declarații aiuritoare, minciuni pe față și incompetență pînă la cer.

dar toate astea vin din ceva nu e vreun virus, nu-s o ciumă porcină, nu-s o epidemie de prostie înfiorătoare care le doboară neuronii cîrmuitorilor. avem parte de o cultură legendară, adică plină de minciuni și de cărămizi în piept, altfel sîntem neam de slugi și capotăm în fața a doi mici și-o bere, în fața promisiunilor deșănțate, neacoperite și-n fața unei tradiții de capul plecat sabia nu-l taie că are grumazul de tinichea. ne tăiem singuri craca de sub picioare inventînd scuze preferaților noștri și nu avem curajul să spunem „da, am greșit” nici călcați cu tramvaiul.

în treizeci de ani n-am făcut decît să schimbăm guverne cu alții de aceeași măsură a prostiei rapace.

manifestarea de azi trebuie să ne schimbe pe noi, trebuie să ne facă să gîndim înainte de-a pune biletul în urnă, trebuie să ne dea curajul, măcar unora cinstiți și nu cretini, să facă partide pentru că acum nu sînt decît găști, unele mai proaste decît altele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s