2. CINE SUNT? (versiune finală)

2. CINE SUNT? (versiune finală)

iaca o margine uitându-se la apa ce trece și-mi ia câte o fâșie, lăsând libere rădăcinile ierburilor, aproape negre, pe care le port de când nu mi-a mai ajuns ajunsul acela repetitiv. mă făcusem ca un porc (nu că acum aș fi altfel) și durerea de a scrie doar în cap se făcuse un soi de vierme gras ce-mi rodea ajungerea transformând-o-ntr-un gol nemernic unde bifam că trăiesc, muncesc și-nțepenesc.

însumi sunt un obiect întâmplător, subteran și rareori ivit printre trotuarele patriei, astfel încât primăria cosește fânul dintre borduri cam de două ori pe sezon, iar cărări nu se fac. altfel ninge sau e o ceață măreață. aș spune mătreață.

desigur că produc interacțiuni așteptabile (uneori acceptabile-insațiabile), definite deja în zicale, urale regulamentare de ordonare interioară-balneară, palme-ncasate, bunul zimț, iubirea aproapelui de sine (e o datorie să-ți adori dujmanii), munții carpațiceinepătați, labiile fetelor în floare, hârșâitul cuțitelor unul de altul precum mâna-mi pe coapsa-ți ușor transpirată, aroma primei țigări, hihihicaiimei, dimineaţă-n prăvălii înecate de soare și date cu unsoare sclipitoare, praf, mișcarea lentă a halatelor albe, ce-și dorește domnul?, afișe electorale, roțile pentru barbutul de lângă cinematograf, notele de la examenele din toamnă, inconștienta bucurie de a-ți fi. lista e uneori mai lungă, alteori o arunc. mozaic… esențial!

și iată, sunt EU cel din celălalt capăt al țintei[1], acolo unde vezi glonțul cum iese zdrelit de tablă însemnată cu cercuri roșii, aproape negre (integre).


[1] Georg Wilhelm Friedrich Hegel – über Mehrdeutigkeit, ZusammenBlatt, mai 1777

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.